Ketjurauma Oy

Kuivassuon teollisuusalue, 26510 RAUMA
puh. 02 8377 4600
sales@ketjurauma.fi

Ketjurauma Oy on Raumaster Oy:stä v. 1997 yhtiöllistetty kuljetinketjuja valmistava yritys. Ketjurauma on Euroopan mittakaavassa johtava järeiden hitsattujen kuljetinketjujen valmistaja. Ketjurauman viennin osuus oli viime tilikaudella yli 40% 9,3 MEUR liikevaihdosta ja tasainen liikevaihdon kasvu on ollut supistuvilla ketjumarkkinoilla Ketjurauman menestyksen avain. Ketjurauman kasvun ovat mahdollistaneet tyytyväiset asiakkaat Pohjoismaissa ja ympäri maailman. Vuonna 2019 Ketjurauma otti käyttöön uudet varta vasten kuljetinketjun valmistusta varten rakennetut tuotantotilansa Kuivassuolla Raumalla. Ketjurauman laatuketju toimii jo sellutehtailla, voimalaitoksilla ja paperitehtailla. Sahojen puun käsittelystä Ketjurauma on siirtynyt sahojen sisälle lautojen, hakkeen ja purun siirron moninaisiin ketjuvariaatioihin. Periaatteessa ketjut toimitetaan asiakkaalle valmiiksi räätälöitynä paketteina, kolat kiinnitettynä ketjuun ja ketjupyörät laakeroituna, akseloituna tarpeen mukaan. Ketjurauma toimittaa parhaan keston ja käyttöiän omaavia ketjuja asiakkailleen, jolloin asiakkaat voivat keskittyä ydinliiketoimintaansa, eikä heidän tarvitse pähkäillä ja punnita hiiletyskarkaistu, läpikarkaistu, pintakarkaistu, hybridikarkaisu, nuorrutettu, induktiokarkaistu, öljykarkaistu, liekkikarkaistu ym termiviidakossa.

Asiakaskunnan pyynnöstä Ketjurauma on 2000-luvulla laajentanut tuotevalikoimaansa myös vaativaan sahateollisuuteen ja ottanut pienemmät niitatut ja hitsatut ketjut valmistusohjelmaansa. Pitkällisen tuotekehityksen ansiosta Ketjurauman lämpökäsittelyt (hiiletyskarkaisu) ja materiaalivalinnat ovat saavuttaneet erinomaisen kestonsa vuoksi kiitosta uusilta käyttäjiltään. Varsinkin hiiletyskarkaistut holkit, jotka on karkaistu niin päältä kuin sisältä ovat osoittaneet erinomaisuutensa vaativissa olosuhteissa.

Ketjurauman kuljetinketjut valmistetaan yhtiön uudella kuljetinketjutehtaalla Raumalla 2000-luvun robottikokoonpanolinjoilla, jotka hakevat vertaistaan koko Euroopassa. Robottikokoonpano mahdollistaa asiakkaille nopeat toimitukset ja ylivertaisen toimitustason.

Mikäli ketjun sivulevyjen kulutuskestävyyttä halutaan lisätä oleellisesti, niin sivulevyt voidaan induktiokarkaista. Induktiokarkaisussa levyjen jako ei muutu ja sovitteet säilyvät tarkkuusmeistetyissä sivulevyn reijissä vielä karkaisun jälkeenkin. Sivulevyn induktiokarkaisu on Ketjurauman kehittämä kustannustehokas karkaisumenetelmä, jolla ketjun käyttöikää voidaan lisätä.

Tapit ja holkit valmistetaan niukkahiilisestä hitsattavasta hiiletysteräksestä. Parhaan kulutuskestävyyden saavuttamiseksi tapit ja holkit hiiletyskarkaistaan. Ketjurauma Oy:n kuljetinketjuissa on vakiona hiiletyskarkaistut holkit, jotka ovat kovia ulko- ja sisäpinnaltaan.

Ruostumattomin tapein ja holkein varustetuissa ketjuissa tapit ja holkit valmistetaan martensiittisesta ruostumattomasta teräksestä.

Ketjurauma Oy kuljetinketjun asiantuntijoita voi tavata B-224 osastolla ja samalla tutustua edistykselliseen valmistustekniikkaan sekä materiaalivalintoihin markkinoiden parhaaseen ja kestävimpään kuljetinketjuun.

http://www.ketjurauma.fi